Grozā Receptes Pamatedieni Pankukas Kraukskigas-kartupelu-pankukas
  • Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas

  • ( 3.3 | 7 vērtējumi )
  • (0)

Pievienots

Pievienoja:Visvaldis

Šajā receptē kartupeļi netiek kārtīgi sasmalcināti viendabīgā masā, bet gan sarīvēti ar rupjo rīvi, kas padara pankūkas kraukšķīgākas un interesantākas. Recepte paredzēta vidēji 5 personām.

Kategorija: Pamatēdieni

Sastāvdaļas:

Produkts Daudzums Cena

Kartupeļi

1 kg

Milti

50 g

Saulespuķu eļļa

Ola

1 gab.

Malti melnie pipari

Sāls

Kopā: 6

Recepte:

1. solis

Nomizo un sarīvē kartupeļus ar rupjo rīvi.

2. solis

Klāt bļodā piesit vienu olu, pieber 4-5 ēdamkarotes miltus un nedaudz maltus melnos piparus. Tad to visu samaisa.

3. solis

Uzkarsē pannu, pielej eļļu un liek cepties kartupeļu masu. Vienai pankūkai pietiek ar kārtīgu ēdamkaroti sagatavotās masas, to izklājot aptuveni puscentimetra biezumā.

4. solis

Šķidrums, kas veidojas bļodā, nav jānolej - tas netraucēs. Kad tiek apcepta viena puse pankūkai, tad apgriež otru pusi un tikai tad uzber sāli pankūkai pa virsu. Tas tāpēc, lai padarītu pankūkas mīkstākas un sulīgākas. Cep tik ilgi, kamēr paliek dzeltenīgi brūna. Labu apetīti!

Komentāri ( 0 )