Grozā Receptes Pamatedieni Pastas Makaroni-ar-ceptiem-darzeniem
  • Makaroni ar ceptiem dārzeņiem

  • ( 1.8 | 4 vērtējumi )
  • (0)

Pievienots

Pievienoja:Aivars

Makaronu ēdiens, kurš ir izplatīts Francijas dienvidos. Veģetārs, gards un viegli pagatavojams. Recepte 4 personām. Satur ķiplokus. Pagatavojams pusstundas laikā.

Kategorija: Pamatēdieni

Sastāvdaļas:

Produkts Daudzums Cena

Makaroni (gliemežvāciņu)

400g

Cukini

1 gab.

Baklažāns

1 gab.

Paprika (sarkanā, dzeltenā, zaļā)

3 gab.

Šalotes (sarkanie) sīpoli

4 gab.

Olīveļļa

6 ēdamkarotes

Malti melnie pipari

Provansas garšaugi (kaltēti)

2 ēdamkarotes

Sāls

Rīvēts parmezāna siers

Tomāti

5-6 gab.

Kopā: 11

Recepte:

1. solis

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 - 220 grādiem. Baklažānam un cukini nogriež galus, tad dārzeņus sagriež gabalos. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, tad mīkstumu sagriež gabalos.

2. solis

Nomizo un 4 daļās sagriež sīpolus. Tomātus sagriež 8 daļās (daiviņās) un nomizo. Sagriež šķēlītēs arī ķiplokus. Visus dārzeņus ieklāj lielā seklā traukā, kas paredzēts cepšanai.

3. solis

Pa virsu dārzeņiem tiek pārlaistīta olīveļļa. Pārkaisi pāri garšaugus un piparus. Liek cepties uz 30 minūtēm. Cepšanas laikā 2 reizes dārzeņi jāapgriež.

4. solis

Pēc 20 minūtēm, kopš dārzeņu ievietošanas cepeškrāsnī, lielā katlā sālsūdenī jānovāra makaroni.

5. solis

Makaronus nosusina, aplej ar atlikušo olīveļļu, lai makaroni nebūtu sausi, un uzklāj tiem virsū dārzeņus. Pirms pasniegšanas ēdienu pārkaisa ar rīvētu sieru.

Komentāri ( 0 )