Ceptas cūkgaļas filejas kopā ar dažādiem dārzeņiem ir tradicionāls vāciešu ēdiens, tas ir vienkāršs un ātri pagatavojams. Pasniegta ar knēdeļiem, gaļa būs svētku maltīte visai ģimenei.
Produkts | Daudzums | Cena |
---|---|---|
Cūkgaļas buljons |
150 ml |
|
Alus |
300 ml |
|
Olīveļļa |
2 ēdamkarotes |
|
Tomāti |
2 gab. |
|
Ķiploka daiviņa |
1 gab. |
|
Sīpoli |
2 gab. |
|
Burkāni |
2 gab. |
|
Malta paprika |
2 tējkarotes |
|
Selerijas sēklas |
1 tējkarote |
|
Cūkgaļas fileja |
1 kg |
|
Sāls un malti pipari |
||
Milti (kopā ar nedaudz sodu) |
100g |
|
Liellopu tauki |
50g |
|
Žāvētas aprikozes |
50g |
|
Piens |
3 ēdamkarotes |
|
Kopā: 15 |
|
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Gaļu izliec uz dēlīša. Samaisi kopā sāli ar pipariem, selerijas sēklām un maltu papriku. Ar šo maisījumu vienmērīgi ierīvē gaļu. Ja nepieciešams, apsaitē to ar aukliņu vai saspraud ar iesmiņiem.
Notīra sīpolus, burkānus un ķiplokus. Sīpolus sagriez sloksnītēs, bet burkānus īsos stabiņos. Sakapā ķiploku un tomātus sagriez astoņās daļās. Uzsildi trauku cepšanai cepeškrāsnī, izņem to un ietauko ar olīveļļu. Ieliec cepamajā traukā dārzeņus un cūkgaļu, pēc tam cep 30 minūtes. Vēlāk ielej traukā alu un buljonu un cep atkal 30 minūtes.
Pa to laiku samaisa miltus kopā ar taukiem un pievieno maisījumam smalki sagrieztas aprikozes. Pieliec sāli un piparus. Masas vidū izveido bedrīti, ielej pienu un 3 ēdamkarotes ūdens, samīci gludu mīklu. Sadali to 8 daļās, no katras izveido knēdeļus un izkārto uz cepamās pannas. Cep tos plauktā virs cepeša 15-20 minūtes, kamēr knēdeļi uzcepas un kļūst brūni.
Izņem cepeti no cepeškrāsns. Cepeša mērci ielej katliņā, uzkarsē un vāri, kamēr sabiezē. Garšai pievieno sāli un piparus, un pasniedz mērces traukā kopā ar gatavo cepeti.