Braunijs ir gards šokolādes veidojums, kas līdzinās cepumiem un arī kūkai. Pēc nosaukuma jau var spriest, ka Braunijs nāk no Amerikas puses.
Продукт | Количество | Цена |
---|---|---|
Tumšā šokolāde |
300g |
|
Brūnais vai parastais cukurs |
90g |
|
Olas |
2 gab. |
|
Kviešu milti |
70g |
|
Pakenriekstu kodoli |
80g |
|
Sviests |
100g |
|
Medus |
1 ēdamkarote |
|
Total: 7 |
|
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175-180 grādiem. Izmanto cepampapīru, kuru vēl ieziež nedaudz ar sviestu vai eļļu un ievieto cepamtraukā.
Uz ļoti nelielas liesmas vai ūdens peldē izkausē sviestu kopā šokolādi (puse no daudzuma). Otru pusi šokolādes sasmalcina gabaliņos.
Brauniji mēdz būt ļoti dažādi, bieži vien tiem pievieno riekstus. Parasti valriekstus vai pekanriekstus. Kamēr šokolāde kūst, sasmalcini (nepārāk mazos gabalos) pekanriekstus. Sasmalcinātos riekstus pievieno šokolādes gabaliņiem.
Bļodā saputo olas un cukuru. Tam klāt piejauc miltus, medu un izkausēto šokolādi. Maisa līdz iegūst viendabīgu masu.
Tad pievieno klāt mīklai šokolādes graudiņus un riekstus. Samaisa.
Visu sagatavoto masu ievieto traukā un liek cepties uz kādām 20 - 25 minūtēm. Ik pēc laiciņa pārbaudi mīklu ar kociņu. Saturam būtu jābūt mīkstam, pat sulīgam un iekšā vēl lipīgam.