Grozā Receptes Deserti-saldumi Cepumi Cepumi-ar-sokolades-gabaliniem
  • Cepumi ar šokolādes gabaliņiem

  • ( 3.8 | 34 votes )
  • (1)

Pievienots

Added by:Visvaldis

Kurš gan nav ēdis cepumus ar šokolādes gabaliņiem? Ļoti izplatīti cepumi ASV. Garšos jebkuram. Recepte paredzēta aptuveni 40 cepumiem. Diez gan stingri jāievēro sastāvdaļu proporcijas. Var šķist vienkārši, bet "jāpiešaujas", lai sanāktu ļoti labi. Ar pirmo reizi man nesanāca.

Ingredients:

Product Amount Price

Sviests

125g

Baltais cukurs

100g (puse krūzes)

Smalkais brūnais cukurs

110g (puse krūzes)

Ola

1

Milti

170g

Cepamais pulveris

5g (tējkarote)

Sāls

2g (1/4 tējkarotes)

Vaniļas esence

1/2 tējkarote

Šokolādes gabaliņi

250g

Total: 9

Recipe:

1. step

Sagatavo miltus. Miltiem klāt pievieno sāli (1/4 tējkarotes) un cepamo pulveri (1 tējkarote). Cepamais pulveris sastāv no dzeramās sodas, citronskābes un kartupeļu cietes vienādās proporcijās. Miltus samaisa.

2. step

Traukā ieliek pakusušu sviestu (vēlams sadalītu gabaliņos). Pievieno klāt visu balto cukuru, smalko brūno cukuru un vaniļas esenci (1/2 tējkarotes). To visu samaisa kopā.

3. step

Masu maisot, pievieno klāt sakultu olu. Pēc tam vienmērīgi pievieno sagatavotos miltus. Visu kārtīgi samaisa.

4. step

Kā pēdējo sastāvdaļu pievieno šokolādes gabaliņus. Droši var sadalīt šokolādes tāfelītes mazākos gabaliņos. Šokolādi var izmantot pēc paša izvēles.

5. step

Sagatavo cepeškrāsni (nepieciešama 220 C grādu temperata). Uz paplātes izklāj cepampapīru un uz tā izkārto mīklu bumbiņu veidā. Vienu bumbiņu var izveidot ar vienu tējkaroti mīklas. Uz vienas paplātes sanāk vieta 9 cepumiem, jo šīs bumbiņas izpletīsies. Cep ~ 10 minūtes, bet nepieciešams rūpīgi sekot līdzi, lai cepumi nepiedeg. Tiklīdz cepumi sāk kļūt gaiši brūni, tie ir gatavi.

6. step

Ļoti jāuzmanās ar proporcijām. Ja ar pirmo pannu cepumi sanāk šķidri, tad nepieciešams pievienot vēl miltus. Tie ļoti ātri var piedegt un kļūt sausi! Pašam tikai ar otro reizi sanāca ēdami. Veiksmīgu cepšanu!

Comments ( 1 )