Makaronu ēdiens, kurš ir izplatīts Francijas dienvidos. Veģetārs, gards un viegli pagatavojams. Recepte 4 personām. Satur ķiplokus. Pagatavojams pusstundas laikā.
Produkts | Daudzums | Cena |
---|---|---|
Makaroni (gliemežvāciņu) |
400g |
|
Cukini |
1 gab. |
|
Baklažāns |
1 gab. |
|
Paprika (sarkanā, dzeltenā, zaļā) |
3 gab. |
|
Šalotes (sarkanie) sīpoli |
4 gab. |
|
Olīveļļa |
6 ēdamkarotes |
|
Malti melnie pipari |
||
Provansas garšaugi (kaltēti) |
2 ēdamkarotes |
|
Sāls |
||
Rīvēts parmezāna siers |
||
Tomāti |
5-6 gab. |
|
Kopā: 11 |
|
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 - 220 grādiem. Baklažānam un cukini nogriež galus, tad dārzeņus sagriež gabalos. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, tad mīkstumu sagriež gabalos.
Nomizo un 4 daļās sagriež sīpolus. Tomātus sagriež 8 daļās (daiviņās) un nomizo. Sagriež šķēlītēs arī ķiplokus. Visus dārzeņus ieklāj lielā seklā traukā, kas paredzēts cepšanai.
Pa virsu dārzeņiem tiek pārlaistīta olīveļļa. Pārkaisi pāri garšaugus un piparus. Liek cepties uz 30 minūtēm. Cepšanas laikā 2 reizes dārzeņi jāapgriež.
Pēc 20 minūtēm, kopš dārzeņu ievietošanas cepeškrāsnī, lielā katlā sālsūdenī jānovāra makaroni.
Makaronus nosusina, aplej ar atlikušo olīveļļu, lai makaroni nebūtu sausi, un uzklāj tiem virsū dārzeņus. Pirms pasniegšanas ēdienu pārkaisa ar rīvētu sieru.