Grozā Receptes Pamatedieni Cukgalas-edieni Alu-sauteta-cukgalas-fileja
  • Alū sautēta cūkgaļas fileja

  • ( 2.3 | 3 vērtējumi )
  • (0)

Pievienots

Pievienoja:Aivars

Ceptas cūkgaļas filejas kopā ar dažādiem dārzeņiem ir tradicionāls vāciešu ēdiens, tas ir vienkāršs un ātri pagatavojams. Pasniegta ar knēdeļiem, gaļa būs svētku maltīte visai ģimenei.

Kategorija: Pamatēdieni

Sastāvdaļas:

Produkts Daudzums Cena

Cūkgaļas buljons

150 ml

Alus

300 ml

Olīveļļa

2 ēdamkarotes

Tomāti

2 gab.

Ķiploka daiviņa

1 gab.

Sīpoli

2 gab.

Burkāni

2 gab.

Malta paprika

2 tējkarotes

Selerijas sēklas

1 tējkarote

Cūkgaļas fileja

1 kg

Sāls un malti pipari

Milti (kopā ar nedaudz sodu)

100g

Liellopu tauki

50g

Žāvētas aprikozes

50g

Piens

3 ēdamkarotes

Kopā: 15

Recepte:

1. solis

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Gaļu izliec uz dēlīša. Samaisi kopā sāli ar pipariem, selerijas sēklām un maltu papriku. Ar šo maisījumu vienmērīgi ierīvē gaļu. Ja nepieciešams, apsaitē to ar aukliņu vai saspraud ar iesmiņiem.

2. solis

Notīra sīpolus, burkānus un ķiplokus. Sīpolus sagriez sloksnītēs, bet burkānus īsos stabiņos. Sakapā ķiploku un tomātus sagriez astoņās daļās. Uzsildi trauku cepšanai cepeškrāsnī, izņem to un ietauko ar olīveļļu. Ieliec cepamajā traukā dārzeņus un cūkgaļu, pēc tam cep 30 minūtes. Vēlāk ielej traukā alu un buljonu un cep atkal 30 minūtes.

3. solis

Pa to laiku samaisa miltus kopā ar taukiem un pievieno maisījumam smalki sagrieztas aprikozes. Pieliec sāli un piparus. Masas vidū izveido bedrīti, ielej pienu un 3 ēdamkarotes ūdens, samīci gludu mīklu. Sadali to 8 daļās, no katras izveido knēdeļus un izkārto uz cepamās pannas. Cep tos plauktā virs cepeša 15-20 minūtes, kamēr knēdeļi uzcepas un kļūst brūni.

4. solis

Izņem cepeti no cepeškrāsns. Cepeša mērci ielej katliņā, uzkarsē un vāri, kamēr sabiezē. Garšai pievieno sāli un piparus, un pasniedz mērces traukā kopā ar gatavo cepeti.

Komentāri ( 0 )