Fajita ir meksikāņu virtuves ēdiens, kur tiek izmantota liellopu gaļa, taču šajā receptē liellopu gaļas vietā izmantosim vistas gaļu. Garšvielas ēdienu padara asu, taču to, protams, katrs pats var pieregulēt savām vēlmēm. Ēdiens tiek ievērpts kukurūzas mīklā jeb tortillā.
Produkts | Daudzums | Cena |
---|---|---|
Cāļa fileja IKVIENAM, 1kgkategorija: Vistas gaļa |
400g |
|
Paprika sarkanā, 1kgkategorija: Dārzeņi |
1 gab. |
|
Paprika dzeltenā, 1kgkategorija: Dārzeņi |
1 gab. |
|
Tortillas Santa Maria, Medium, 8gab., 320gkategorija: Tortillas, Lavašs |
1 gab. |
|
Olīveļļa F.Costa Extra Vergine di Oliva, 0.75lkategorija: Eļļas |
3 ēdamkarotes |
|
Fajita spice mix garšviela, Santa Marija, 30gkategorija: Garšvielas |
1 gab. |
|
Ķīnas kāposti, 1kgkategorija: Dārzeņi |
100g |
|
Skābais krējums Kārums 20%, 370gkategorija: Krējums |
1 gab. |
|
Krievijas siers sverams, Cesvaine, 1kgkategorija: Sieri |
70g |
|
Kečups, Heinz oriģinālais, 460gkategorija: Kečupi |
50g |
|
Kopā: 10 |
|
Uzliek sildīties pannu, pielej olīveļļu. Sagriež smalkos gabaliņos papriku (gan sarkano, gan dzelteno) un liek uz pannas uz nelielas uguns cepties. Šeit var izpausties, klāt likt arī kukurūzu, sarkanos sīpolus vai ko citu.
Tiek sagriezta vistas fileja vidējās strēmelītēs. Vistas gaļas vietā var izmantot arī liellopu gaļu vai kādu citu (kas nu kuram garžo). Ja izmanto liellopu gaļu, tad tā ir jācep pirms paprikas, jo liellopu gaļa cepsies ilgāk nekā vistas gaļa. Vistas gaļu tad liek klāt pannā un cep kopā arī papriku.
Kad vistas gaļa ir apcepta, klāt visam pievieno garšvielas. Vidēji jāpievieno ~80% no iepakojuma. Pievienojam arī 50g kečupu. Samaisam visu.
Sagriežam ķīnas kāpostus smalkās un īsās strēmelēs. Uz tortillām pa vidu uzliek sagatavoto gaļas masu, tad nedaudz uzkaisa sarīvētu sieru un ķīnas kāpostus. Tad tortillu sarullē. Jo lielāka tortilla, jo ērtāk būs to sarullēt. Var izmantot zobu bakstāmos kociņus, lai saturētu tortillu kopā.
Tortillām pāri var pārkaisīt sarīvētu sieru un tad ielikt sakarsētā cepeškrāsnī uz ~2 minūtēm. Tad liek uz šķīvja, un pa virsu karoti krējuma.